For en stund siden bestemte jeg meg for å sette opp en enkel blogg via WordPress – den du leser nå. Hovedformålet for bloggen var å ha en «basisplattform» for alle faglige innlegg jeg publiserer og deler via andre sosiale media som f eks LinkedIn, Facebook og Twitter.

Målet var altså ikke nødvendigvis å få altfor mange direkte følgere eller lesere på bloggen, men mer å ha ett eget «artikkelbibliotek» – «Hvor/Når skrev jeg hva?» Etter at jeg satt opp bloggen har jeg spart utrolig mye tid på å distribuere artikler ut fra samme sted, istedet for som tidligere «å finne opp kruttet for hver kanal». Hyggelig allikevel å se at flere og flere både leser og følger bloggen jevnlig! (De fleste av mine lesere befinner seg på LinkedIn, noe som kommer tydelig frem nedenfor.)

henvisninger 08-2013

Men, tilbake til tittelen; En av «deleknappene» man finner på WordPress, peker til Google+.  Jeg har derfor alltid lagt ut like mye stoff til denne kanalen som f eks LinkedIn, Facebook og Twitter.  Resultatet på forrige bloggstatistikk er imidlertid ganske nedslående for Google+ sin del, dersom mitt eksempel ovenfor skulle være likt for flere bloggere…(Referrals/Henvisninger.)

– Hva er din egen erfaring? Er det i det hele tatt noe vits i å distribuere innlegg til Google+?

P.S: Må benytte anledningen til å skryte av WordPress; Utrolig brukervennlig verktøy, rimelige priser, enkelt å skifte layout, legge til widgets og nye funksjoner – i det hele tatt fungerer det meste slik det skal!